Tartalom betöltése...
HÍREK

Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy


Tájékoztatjuk Önöket, hogy cégünk a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. pályázott és sikeresen elnyerte  a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy használatát, amelyet 2014. április 17-től jogszerűen használhatunk az élősertés és tőkehúsok forgalmazása során!
 
A KMS védjegyet a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) hozta létre azzal a céllal, hogy ezen jelzéssel bíró termékek iránt különleges érdeklődést és vásárlási késztetést keltsen a magyar és a külföldi vásárlókban egyaránt.

Tőkehúsok, húskészítmények estében ez a védjegy jelenti, hogy Magyarországon felnevelt, GMO (genetikai módosításoktól) mentes és az Európai Unió által engedélyezett takarmányon tartott sertésekből származnak. Ezért a KMS védjeggyel feltüntetett terméknél a vásárló biztos lehet, hogy a magyar gazdaságot támogatja, és nyomon követhetősége miatt kizárhatóak a hírekben sokszor hallott húsipari visszaélések.

A KMS (Kiváló Minőségű Sertéshús) védjegy megszerzése szigorú feltételekhez kötött, melyet a VHT által megbízott auditorok rendszeresen végeznek. Fontos, hogy a takarmányhigiéniában, tehát a takarmány minőségében, a telepi állatjóléti és higiéniai körülményekben, valamint a tőkehúsok és késztermékek higiéniai kezelésében minden előírásnak megfeleljen a pályázó cég, ezzel biztosított, hogy a sertéshús minősége hazánk hagyományos ízeit tükrözi.

A védjeggyel kapcsolatban további információkért, kérem kattinstson az alábbi linkre:
http://szermgrt.hu/kivalo-minosegu-serteshus